Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Termoenergetica forțează

Termoenergetica forțează

DISTRIBUIȚI

166150 – 28082022   – Bucureștenii racordați la sistemul centralizat de încălzire ar putea avea calorifere reci la iarnă. Înființată în urmă cu trei ani, în locul falimentarei RADET, compania Termoenergetica este și ea la un pas de faliment. Primăria Capitalei are datorii de 800 de milioane de lei către firma de termoficare.

Directorul companiei spune că este nevoie urgentă de bani, pentru a fi continuate investițiile în rețeaua de termoficare.

Cauza acumulării restanțelor Termoenergetica o reprezintă plata cu întârziere de către Primăria Capitalei a subvenției – diferența dintre prețul de producție, transport și distribuție a energiei termice și tariful plătit de populație pentru gigacalorie. Datoriile pe care Termoenergetica le-a acumulat depășesc 807 milioane de lei. Din această sumă, 307 milioane de lei reprezintă partea Primăriei Municipiului București, iar diferența de 500 de milioane sunt banii pe care tot PMB trebuia să-i achite ca urmare a prestarii de către Termoelectrica a serviciului public.

Soluția pe care o vede directorul Termoenergetica Directorul Termoenergetica spune că o soluție ar fi ca Ministerul de Finanțe să crească plafonul de îndatorare a Primăriei Capitalei, pentru ca instituția să se poată împrumuta și să-și plătească datoriile. Citește mai mult pe www.digi24.ro

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.