Acasă Politic Un înalt oficial român guvernamental va gestiona direct relația cu Emiratele Arabe...

Un înalt oficial român guvernamental va gestiona direct relația cu Emiratele Arabe Unite

DISTRIBUIȚI

 165839 – 02082022 – Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut, ieri, o convorbire telefonică cu președintele Emiratelor Arabe Unite, Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

Dialogul a avut loc în contextul proiectelor convenite în cadrul vizitei desfășurate la Abu Dhabi și a discuției telefonice din 27 iulie a miniștrilor Afacerilor Externe. Cele două părți au decis să urmărească periodic derularea proiectelor convenite în domenii legate de energie, agricultură, investiții, educație și securitate cibernetică, anunță Guvernul României.

Premierul a subliniat nivelul cooperării pe fiecare din domeniile importante și a mulțumit pentru interesul președintelui Emiratelor Arabe Unite, pentru timpul și dorința de a monitoriza aceste proiecte. Totodată, prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat desemnarea unui înalt oficial român guvernamental pentru a gestiona direct relația cu partenerul emiratez.

Președintele Mohammed bin Zayed Al Nahyan a mulțumit la rândul său românilor pentru toată susținerea și deschiderea în cooperarea bilaterală, anunțând că a desemnat responsabili și a stabilit termene pentru fiecare proiect care va fi derulat în parteneriat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.