Acasă Anchete Interne 11 percheziții și 3 rețineri pentru infracțiuneșe cu bilete la ordin și...

11 percheziții și 3 rețineri pentru infracțiuneșe cu bilete la ordin și file CEC fără acoperire

DISTRIBUIȚI

 166509 – 23092022  – La data de 21 septembrie a.c. polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat 11 percheziții la domiciliile și sediile unor persoane fizice și respectiv juridice, bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, în dauna a 5 persoane juridice.

Perchezițiile au fost efectuate în județul Ilfov (2), București(4), Galați(4) și Argeș (1).

Au fost puse în executare 4 mandate de aducere, fiind conduse la sediul I.P.J. Ilfov, pentru cercetări, 4 persoane.

Din cercetări s-a reținut faptul că, în perioada septembrie 2019 – ianuarie 2020, 5 persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 47 de ani, ar fi indus în eroare 5 persoane juridice, în cadrul unor relații comerciale având ca obiect achiziționarea de mărfuri, prin emiterea de bilete la ordin și file CEC, pentru care nu exista disponibil în conturile bancare, cauzând astfel un prejudiciu de peste 1.000.000 de lei.

La percheziții au fost descoperite și indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, 3 autovehicule și 103.000 de lei.

În urma probatorului administrat, polițiștii au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de 3 persoane, respectiv 2 bărbați și o femeie, iar, ulterior, au fost prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, care a dispus măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de cele trei persoane.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune în formă continuată,  urmărirea penală fiind efectuată sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea.

La activități au participat și luptătorii serviciilor pentru acțiuni speciale din Ilfov, București, Tulcea și Vrancea.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.