Acasă Economie 827 de persoane care prestau muncă la negru identificate de ITM Bucuresti,...

827 de persoane care prestau muncă la negru identificate de ITM Bucuresti, la o singură societate  

DISTRIBUIȚI

166473 – 21092022  – In perioada 02.09.2022 – 20.09.2022, inspectorii de munca ai Inspectoratului Teritorial de Munca Bucuresti, in cadrul ,,Campaniei Nationale privind exercitare unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri”, coordonata de  inspector sef Constantin Bujor, au identificat doar la un singur angajator 827 de persoane care desfasurau activitati fara a avea incheiate in forma scrisa contracte individuale de munca.

Agentul economic are ca obiectul principal de activitate: ,,Alte transporturi terestre de calatori – cod CAEN4939 – UBER.

Amenda contraventionala aplicata a fost de 200.000 lei, conform art. 16, alin.1 din legea nr. 53/2003 codul muncii, republicată, modificată și completată, limita maxima stabilita de codul muncii.

Controalele de acest gen se încadrează în strategia de acțiune a Inspectoratulului Teritorial de Muncă București privind combaterea muncii nedeclarate.

Inspectoratul Teritorial de Muncă București urmărește în continuare modul de respectare a prevederilor legale, desfașurând acțiuni la nivelul municipiului București, în toate domeniile de activitate.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.