Acasă Anchete Interne Acțiuni ale polițiștilor rutieri, pentru un început de an școlar în siguranță

Acțiuni ale polițiștilor rutieri, pentru un început de an școlar în siguranță

DISTRIBUIȚI

 166215 – 01092022  –  Pentru asigurarea climatului de siguranţă publică, în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ preuniversitar, polițiștii de la rutieră derulează activităţi educativ-preventive şi de verificare a autovehiculelor special destinate transportului de elevi.

Astfel, în perioada 30 august – 2 septembrie 2022, aceste autovehicule sunt reinventariate, iar polițiștii rutieri vor instrui/reinstrui conducătorii lor cu privire la conduita preventivă pe timpul efectuării transportului.

Totodată, vor fi instruiți și coordonatorii activității acestor autovehicule cu privire la respectarea destinației pentru care au fost repartizate. Reamintim că, în afara scopului expres pentru care au fost distribuite, respectiv transportul elevilor la și de la unitatea de învățământ, acestea pot transporta elevi și profesori însoțitori la activități culturale și educative extracurriculare (festivaluri, cursuri școlare, excursii, tabere de creație, etc.), nefiind permisă folosirea în alte scopuri.

Polițiștii verifică deținerea de către conducătorii acestora a categoriei permisului de conducere necesară pentru tipul de vehicul respectiv și a certificatului profesional, precum și valabilitatea acestora, deținerea și valabilitatea certificatului de transport în cont propriu, deținerea și valabilitatea inspecției tehnice periodice a vehiculului și deținerea și valabilitatea asigurării obligatorii de răspundere civilă auto R.C.A.

De asemenea, în perspectiva deschiderii noului an de învăţământ preuniversitar 2022-2023, pentru asigurarea şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică în zonele adiacente unităţilor de învăţământ preuniversitar, până la data de 2 septembrie 2022, se verifică existența și starea indicatoarelor de avertizare și informare, starea marcajelor rutiere transversale destinate traversării pietonilor și corelarea semnalizării rutiere verticale cu cea orizontală, iar, după caz, se va verifica existența și starea covoarelor antiderapante, de culoare roșie, cu inscripția „ȘCOALA”, precum și a limitatoarelor de viteză realizate/amplasate înaintea marcajului rutier transversal destinat traversării pietonilor.

Deficiențele constatate vor fi adresate administratorului drumului public, prin care se va solicita remedierea de îndată a acestora.

În perioada 5 – 9 septembrie 2022, vor fi efectuate controale în trafic, care vor viza verificarea stării psihofizice a conducătorului autovehiculului, inclusiv prin testarea alcoolscop, utilizării centurilor de siguranță și respectării normelor rutiere și a legalității transporturilor.

De asemenea, polițiștii rutieri vor fi prezenți zona unităţilor de învăţământ, amplasate în zone intens circulate, pentru asigurarea fluenței și a siguranței rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.