Acasă Anchete Interne Agenţia  Naţională Antidrog, alături de elevi şi în anul şcolar  2022-2023

Agenţia  Naţională Antidrog, alături de elevi şi în anul şcolar  2022-2023

DISTRIBUIȚI

  166257 – 05092022  – Debutul noului an școlar reprezintă contextul relansării proiectelor cu tradiție ale Agenției Naționale Antidrog în mediul educațional – un pachet de proiecte și acțiuni specifice, validate în timp ca exemple de bune practici la nivel european, implementate de la nivelul învățământului preșcolar, grupa școlară mică, gimnaziu și până la liceu.

Proiectele de prevenire a consumului de droguri care vor fi derulate de specialiştii antidrog şi în acest an şcolar, în unităţile de învăţământ, sunt următoarele:

  1. ,,Cum să creştem sănătoşi“ – adresat copiilor de vârstă preşcolară (grădiniţă grupa mare) şi şcolară mică (clasa pregătitoare), punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos.
  2. „ABC-ul emoţiilor“ – este un proiect de formare şi consolidare a abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de droguri şi se adresează copiilor din clasele I şi a II-a.
  3. ,,Necenzurat” – adresat elevilor din clasele a VI-a şi a VII-a, care are o componentă pentru elevi şi una pentru părinţi, focusate pe îmbunătăţirea cunoştinţelor, dezvoltarea de abilităţi privind prevenirea consumului de droguri.
  4. ,,Fred Goes Net“ – proiect care constă într-un interviu iniţial şi o activitate de grup (Cursul FRED), adresându-se elevilor, care deja au experimentat consumul de droguri.
  5. ,,Abilităţi pentru acţiune”- adresat elevilor din clasele a IX-a, ce are la bază programul Lions Quest – un program de învăţare socio-emoţională, eficient în domeniile învăţării socio-emoţionale, prevenirii consumului de droguri şi alcool, precum şi învăţării prin servicii în folosul comunităţii.
  6. ,,Acţionăm just” – proiect care constă în realizarea de activităţi interactive de educaţie juridică în domeniul prevenirii şi combaterii consumului şi traficului de droguri, dar şi de prezentare a sistemului naţional de prevenire şi asistenţă a consumului de droguri, în mediul liceal.
  7. „Mesajul meu antidrog” – unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal, sub forma unui concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare originală – culturală, artistică sau prin sport etc., opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.
  8. ,,Eu şi copilul meu” – proiect prin care sunt consolidate legăturile afective dintre membrii familiei (părinte-copil, părinte-părinte, copil-copil), dintre aceştia şi şcoală, aplicând sistematic metode fundamentate ştiinţific şi conţine activităţi interactive cu părinţii.

Reprezentanții Agenţiei Naţionale Antidrog au fost prezenți astăzi, 5 septembrie a.c., la festivitățile de deschidere a noului an școlar, pentru a promova noua ofertă educațională adresată copiilor, cadrelor didactice și personalului auxiliar.

Cu acest prilej, au fost readuse în atenție intervențiile specifice ale Agenției, axate pe prevenirea comportamentelor cu risc pentru sănătate, formarea unor abilități necesare luării unor decizii informate și responsabile, precum și favorizarea factorilor de protecție, prin dezvoltarea unei conexiuni puternice cu școala și familia de apartenență.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.