Acasă Social ANCOM prelungește consultarea publică privind noile prevederi pentru accesul la serviciul de...

ANCOM prelungește consultarea publică privind noile prevederi pentru accesul la serviciul de urgență 112

DISTRIBUIȚI

 166228 – 02092022  –Procesul de consultare publica privind proiectul de decizie pentru modificarea si completarea Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii nr. 1023/2008 privind realizarea comunicatiilor catre Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta se va extinde pana la data de 12 septembrie 2022, ca urmare a solicitarilor primite de la partile interesate.

ANCOM a lansat in consultare publica, in data de 23 august 2022, proiectul de modificare a deciziei privind realizarea comunicatiilor catre Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta, menit sa transpuna in legislatia secundara noile prevederi de la nivel european. Modificarile propuse vizeaza, in principal, actualizarea rapida a bazelor de date transmise de furnizori pentru a permite localizarea apelantului, stabilirea unui identificator unic al apelantului pentru apelurile initiate din retelele mobile, masuri dedicate asigurarii accesului la serviciul de urgenta 112 pentru utilizatorii finali cu dizabilitati, dar si introducerea unor prevederi privind localizarea apelantului la numarul de urgenta 112, in situatia utilizarii unor servicii independente de locatie.

Proiectul de decizie pentru modificarea si completarea Deciziei presedintelui Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii nr. 1023/2008 privind realizarea comunicatiilor catre Sistemul national unic pentru apeluri de urgenta poate fi consultat aici. Persoanele interesate sunt invitate sa formuleze si sa transmita observatii si propuneri pana la data de 12.09.2022, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Noua nr. 2, sector 3, Bucuresti), prin intermediul Registraturii online sau prin intermediul directiilor regionale ale Autoritatii. Observatiile pot fi transmise si prin fax la numarul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.