Acasă Anchete Arestați pentru deținere de droguri

Arestați pentru deținere de droguri

DISTRIBUIȚI

166441 – 19092022  – Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Vaslui, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, au documentat activitatea infracţională a 7 persoane (5 bărbați și 2 femei), cu vârste cuprinse între 19 și 72 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare fără drept de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Video: https://youtu.be/dCx5UN6Y0dM

Una dintre aceste persoane, bărbat, de 26 de ani, este cercetat și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.

De asemenea, a fost documentată și activitatea unui bărbat, în vârstă de 35 de ani, din Bârlad, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc.

La data de 16 septembrie 2022, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui au derulat o acțiune operativă și au pus în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bârlad și unul în municipiul Vaslui.

 

Totodată, au fost puse în executare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind prezentate D.I.I.C.O.T. – B.T. Vaslui, în vederea audierii.

 

Din cercetări a reieșit că, începând cu anul 2020, persoanele cercetate ar fi constituit și aderat la un grup infracțional organizat cu scopul de a procura, depozita, prepara şi vinde produse susceptibile a avea efecte psihoactive şi cannabis, către consumatori din județul Vaslui.

Bărbatul de 35 de ani ar fi comercializat, începând cu luna ianuarie 2022, droguri de risc și mare risc (cannabis, ecstasy, amfetamină și cocaină) consumatorilor din municipiul Bârlad.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost descoperite și ridicate 97 grame de cannabis, 7 grame de cocaină, 32 de comprimate de ecstasy, diverse cantități de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 2 grindere, 3 cântare, 9 terminale mobile, 7 cartele sim și 12.590 de lei, cu privire la care există suspiciunea că ar fi fost folosite la desfășurarea activităților infracționale.

În cauză, față de cele 8 persoane cercetate, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore.

La data de 17 septembrie 2022, persoanele bănuite au fost prezentate Tribunalului Vaslui, fiind dispusă arestarea lor preventivă.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale a persoanelor implicate.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române și de Biroul de Analiză a Informațiilor Vaslui.

Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui și jaarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui.

​Totodată, la derularea acțiunii a participat o echipă canină (conductor – inspector vamal și un câine antidrog) din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași, precum și o echipă canină din cadrul Sectorul Poliției de Frontieră Huși (polițist de frontieră și un câine antidrog).

 

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.