Acasă Social Aparare „Black Sea and Balkans Security Forum”

„Black Sea and Balkans Security Forum”

DISTRIBUIȚI

 166224 – 02092022  – Reprezentanți ai conducerii Ministerului Apărării Naționale vor participa, în zilele de 2 și 3 septembrie, la cea de-a șasea ediție a „Black Sea and Balkans Security Forum”, eveniment organizat de think-tankul New Strategy Center la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, va fi prezent vineri, 2 septembrie, la panelul cu tema „Deterrence and Defence Policy of the Euro-Atlantic Area. From Frozen conflicts to the War in Ukraine”, alături de ministrul apărării din Ucraina, Oleksiy Reznikov (prin teleconferință). În aceeași zi a forumului, șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, va susține o alocuțiune în cadrul panelului „The War in Ukraine. Lessons Learned for NATO Comprehensive Deterrence and Defence Posture in the Black Sea Region and the Balkans”.

Sâmbătă, 3 septembrie, secretarul de stat şi şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare și relații internaționale, Simona Cojocaru, va participa la panelul „Transatlantic Link and the NATO-EU Cooperation”. De asemenea, la lucrările din această zi vor participa șeful Statului Major al Forțelor Terestre, generalul-maior Iulian Berdilă, șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, generalul-locotenent Viorel Pană, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiralul Mihai Panait, șeful Direcției Generale pentru Armamente, generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Informare și Relații Publice, generalul de brigadă Constantin Spînu, și locțiitorul șefului Direcției Informații Militare pentru ISR (Intelligence, Surveillance, Reconnaissance), contraamiralul Iuri Covaleov.

„Black Sea and Balkans Security Forum” este o conferință internațională de securitate, în format regional, care aduce în România invitați cu vastă experiență profesională, pentru a dezbate riscurile, amenințările și vulnerabilitățile din regiunile Mării Negre și Balcanilor. Obiectivul general al forumului este de a dezvolta, consolida și promova o platformă de dezbatere, care să evidențieze importanța strategică a Mării Negre și a Balcanilor pentru stabilitatea și securitate în plan regional, precum și la nivelul întregului continent european. Evenimentul anual este organizat de New Strategy Center, în parteneriat cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, cu sprijinul instituțional al Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Afacerilor Externe. La conferință vor participa înalţi oficiali români şi străini, oficiali ai NATO şi UE, reprezentanţi ai instituţiilor cu responsabilităţi în domeniul relaţiilor externe şi securităţii naţionale, alături de invitaţi din zona academică din țară și străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.