Acasă Politic Bogdan Aurescu a primit conducerea Uniunii Consulilor Onorifici din România (UCOR)

Bogdan Aurescu a primit conducerea Uniunii Consulilor Onorifici din România (UCOR)

DISTRIBUIȚI

 166368 – 14092022  – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu l-a primit marți, 13 septembrie 2022, pe președintele Uniunii Consulilor Onorifici din România (UCOR), Andreas Huber, însoțit de reprezentanții Consiliului Director al UCOR.

În cadrul întâlnirii, ministrul Bogdan Aurescu a exprimat apreciere pentru rolul consulilor onorifici acreditați în țara noastră în dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre România și țările pe care aceștia le reprezintă, cu precădere în domeniul diplomației economice și al contactelor inter-umane. Ministrul Bogdan Aurescu a evocat, în acest context, foarte buna coordonare între MAE și consulii onorifici acreditați în țara noastră în eforturile de evacuare a cetățenilor străini din Ucraina, ca urmare a declanșării agresiunii ilegale, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat deschiderea MAE pentru consolidarea dialogului și colaborării dintre MAE și UCOR, cu obiectivul de a sprijini și facilita activitatea desfășurată de consulii onorifici în România. În acest context, șeful diplomației române a încurajat o participare activă a consulilor onorifici la evenimentele de diplomație publică pe care MAE le organizează, în scopul multiplicării oportunităților de interacțiune ale corpului diplomatic și consular al României cu reprezentanții consulari onorifici acreditați în România.

La rândul său, președintele Andreas Huber, împreună cu ceilalți reprezentanți ai conducerii UCOR, a mulțumit pentru sprijinul constant de care UCOR beneficiază din partea conducerii MAE. A asigurat, totodată, că UCOR depune toate eforturile pentru aprofundarea și extinderea relațiilor dintre România și țările reprezentate.

În cadrul întrevederii, s-a convenit analizarea posibilității ca UCOR să organizeze, în viitorul apropiat, în parteneriat cu MAE și alte instituții publice, o serie de evenimente tematice pe linia diplomației economice.

Uniunea Consulilor Onorifici din România (UCOR) a fost înfiinţată în iunie 2015 ca organizaţie non-guvernamentală, cu scopul de a promova şi a încuraja parteneriatele de specialitate şi proiectele sociale de interes comun pentru consulii onorifici din România. Președintele UCOR este Andreas Huber, Consul Onorific al Austriei la Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.