Acasă Externe Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege: „Mă rog pentru călăuzirea...

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege: „Mă rog pentru călăuzirea și ajutorul Dumnezeului atotputernic”

DISTRIBUIȚI
Britain's King Charles III speaks during the Accession Council ceremony at St James's Palace, where he is formally proclaimed Britain's new monarch, following the death of Queen Elizabeth II, in London, Britain September 10, 2022. Jonathan Brady/Pool via REUTERS

 166329 – 10092022  – Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege sâmbătă de către Consiliul de Ascensiune într-o ceremonie care va fi urmată de salve de tun şi de citirea proclamaţiei în Londra şi în principalele oraşe ale Regatului Unit – Edinburgh în Scoţia, Belfast în Irlanda de Nord şi Cardiff în Ţara Galilor -, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Consiliul de Ascensiune l-a proclamat pe Charles al III-lea drept noul monarh britanic, după care cei prezenţi ai declarat: „Dumnezeu să-l apere pe Rege”.

Sâmbătă dimineaţa, Consiliul de Ascensiune – din care fac parte sute de personalităţi relevante din punct de vedere politic, social şi religios din Regatul Unit, precum şi reprezentanţi din cele 14 ţări în care noul rege, Charles al III-lea, este şef al statului – s-a reunit la Palatul St James din Londra.

Încoronarea, o ceremonie extrem de complexă pentru a cărei organizare este nevoie de mai mult timp, va avea loc în următoarele luni, scrie EFE.

Etapă după etapă, în cea mai mare solemnitate şi cu respectarea la milimetru a protocolului şi a tradiţiei, Charles al III-lea este instalat şef al statului.

Charles al III-lea accede la tron într-o perioadă dificilă, Regatul Unit confruntându-se cu cea mai gravă criză economică din ultimii 40 de ani, în timp ce, în şase ani, s-au succedat la guvernare patru prim-miniştri, notează France Presse.

La 73 de ani, Charles al III-lea este cel mai în vârstă monarh britanic în momentul începerii domniei sale. sursa:stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.