Acasă Politic Cooperare România – Danemarca la nivelul NATO pentru întărirea securității regionale

Cooperare România – Danemarca la nivelul NATO pentru întărirea securității regionale

DISTRIBUIȚI

 166458 – 27092022  –  Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit astăzi, împreună cu președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, cu președintele Parlamentului Regatului Danemarcei, Henrik Dam Kristensen, în contextul participării la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului prim-ministru nipon Shinzo Abe.

Premierul român a apreciat colaborarea bilaterală și convergența agendei la nivelul Uniunii Europene asupra dosarelor specifice sprijinirii rezistenței europene. În acest context, șeful Executivului a menționat că România face toate demersurile în coordonarea cu Uniunea Europeană pentru ridicarea Mecanismului de Cooperare și Verificare. De asemenea, premierul a subliniat importanța extinderii Spațiului Schengen prin aderarea României, care acționează ca un membru de facto al Spațiului.

Totodată, premierul a punctat necesitatea unei soluții durabile pentru soluționarea crizei energetice la nivelul UE. În context, s-a referit la rolul energiei regenerabile și a menționat deschiderea României de a beneficia de expertiza Danemarcei în ceea ce privește diversificarea surselor de energie și producerea din surse regenerabile.

Părțile au confirmat și continuarea sprijinului multidimensional pentru Ucraina și pentru cetățenii acesteia, refugiați în state membre ale Uniunii Europene.

Un punct important al discuțiilor a vizat cooperarea la nivelul NATO pentru întărirea securității regionale și consolidarea posturii de descurajare si apărare a Alianței pe Flancul Estic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.