Acasă Politic Deschidere pentru aprofundarea relațiilor de cooperare în domeniul Apărării între România și...

Deschidere pentru aprofundarea relațiilor de cooperare în domeniul Apărării între România și Israel

DISTRIBUIȚI

166387 – 15092022 – Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, aflat în vizită oficială la Tel Aviv, a avut miercuri, 14 septembrie, o întrevedere cu omologul israelian, Benjamin Gantz.

Pe parcursul discuțiilor bilaterale, cei doi oficiali au abordat teme de actualitate de pe agenda curentă de securitate din zona Orientului Mijlociu și a regiunii Mării Negre, respectiv stadiul și perspectivele cooperării în domeniu apărării.

 Oficialul român a punctat consistența relației bilaterale, Israelului fiind un partener strategic al României în regiunea Orientului Mijlociu.

„Am agreat cu domnul ministru Gantz că ne bucurăm de o foarte bună colaborare pe palierul instruirii în comun, dar care poate fi și mai mult consolidată prin abordarea unor noi domenii precum cercetare-dezvoltare, inclusiv tehnologii emergente și disruptive, inteligență artificială sau medicină militară”, a declarat ministrul Vasile Dîncu.

  De asemenea, ministrul român a evidențiat experiența relevantă a Israelului în ceea ce privește reziliența întregii societăți, având in vedere provocările tot mai complexe ce definesc mediul de securitate actual.

 În final, ce doi demnitari au exprimat deschiderea pentru aprofundarea relațiilor de cooperare, fiind punctate potențialele proiecte de colaborare între cele două state în domeniul apărării, care vizează domeniul dezvoltării de capabilități, dar și noile tehnologii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.