Acasă Anchete Interne DGA: Ghid de informare pentru cetățeni în relația cu structurile MAI

DGA: Ghid de informare pentru cetățeni în relația cu structurile MAI

DISTRIBUIȚI

166441 – 26092022  – Direcția Generală Anticorupție a actualizat „Ghidul de informare pentru cetățeni în relația cu structurile MAI” – ediția 2022, document disponibil pe pagina principală de internet a D.G.A., la adresa: www.mai-dga.ro, precum și la secțiunea „Prevenire/Publicații“.

          Ghidul pune la dispoziția tuturor cetățenilor informații utile de ordin legislativ și instituțional, respectiv listele documentelor necesare pentru eliberarea unor acte administrative, termene, taxe aferente, specimene etc..

Informațiile preluate în ghid au fost comunicate D.G.A. de către instituții M.A.I. care furnizează servicii destinate nemijlocit cetățenilor: Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date, Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, Direcţia Generală de Paşapoarte, Inspectoratul General al Poliţiei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră Române, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcţia Generală pentru Relațiile cu Instituţiile Prefectului, Arhivele Naţionale ale României, Direcţia Secretariat General și Direcția Generală Logistică.

Totodată, ghidul cuprinde prezentarea infracțiunilor de corupție ce pot fi săvârșite atât de funcționari, cât și de cetățeni, prevăzute de Codul Penal și de Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, cu modificările și completările ulterioare.

Apariția acestui ghid își propune să contribuie la încurajarea integrității și la evitarea unui comportament birocratic, iar în subsidiar, scopul constă în diminuarea posibilității producerii unor situații care pot genera fapte de natură penală, din sfera corupției, în special în instituțiile M.A.I. unde cetățenii

Acest ghid se actualizează în permanență de către D.G.A, pe baza solicitărilor și datelor transmise de către structurile M.A.I., care se regăsesc în cuprinsul publicației.

Ghidul poate fi accesat și pe paginile de internet ale structurilor M.A.I., acestea având link către postarea de pe site-ul D.G.A..

Accesarea ghidului este simplă, acesta având un cuprins interactiv, care printr-un click te duce la secțiunea pe care dorești să o parcurgi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.