Acasă Social Doar 6% din populaţia României face sport

Doar 6% din populaţia României face sport

DISTRIBUIȚI
166208 – 01092022  –  Doar 6% din populaţia României face sport, spre deosebire de media europeană de 44%, arată cele mai recente date oficiale – o statistică îngrijorătoare cu efecte majore asupra sănătăţii noastre.

În acest context, Ministerul Sportului şi Comisia pentru Tineret din Camera Deputaţilor anunţă un proiect al Comisiei Europene care se va desfăşura în premieră pentru România la nivel instituţional, „Săptămâna Europeană a Sportului”.

Această campanie la nivel naţional se va desfăşura în ultima săptămână a lunii septembrie, a precizat Preşedinta Comisiei pentru Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor, Oana Ţoiu:

Oana Ţoiu: Este un proiect european care se derulează în paralel în mai multe țări membre. În edițiile anterioare a adunat peste 12 milioane de participanți, în peste 48.000 de evenimente. Noi, în România, vrem să dăm acest semnal şi cu „Săptămâna europeană a sportului”, că este necesar, atât pentru români, cât și pentru copii, să stabilim un cadru transpartinic de sprijin pentru acces la activitățile sportive, pentru acces la mișcare. În momentul ăsta, în familiile din România, statistica spune că sunt cele mai mari șanse să existe cel puțin membru al familiei care este obez.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.