Acasă Politic Forumul Tinerilor din cadrul Comunității Democrațiilor

Forumul Tinerilor din cadrul Comunității Democrațiilor

DISTRIBUIȚI

 166466 – 21092022  – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a deschis cea de-a treia ediție a Forumului Tinerilor din cadrul Comunității Democrațiilor

Ministrul a transmis marți, 20 septembrie 2022, un mesaj preînregistrat în deschiderea celei de-a treia ediții a Forumului Tinerilor din cadrul Comunității Democrațiilor, desfășurat sub tema “Reversing the Democracy Disconnect”, în contextul exercitării Președinției române a Comunității Democrațiilor (2019-2022).

Aceasta a fost a treia ediție a Forumului Tinerilor organizată în contextul deținerii de către România a Președinției acestui for, după cele din 2021 (https://www.mae.ro/node/56822) și 2020 (https://www.mae.ro/node/53212).

În discursul său, șeful diplomației române a evidențiat că, în contextul provocărilor actuale la adresa principiilor și valorilor democratice, inclusiv cele generate de conflictul din Ucraina, implicarea activă a tinerilor pentru apărarea și promovarea acestor principii este necesară mai mult decât oricând.

În context, a reiterat importanța deosebită pe care România o acordă promovării și implicării tinerilor în cadrul proceselor democratice, aceasta fiind una dintre prioritățile centrale ale Președinției române la conducerea CoD.

Ediția din 2022 a Forumului Tinerilor din cadrul CoD a beneficiat de participarea Secretarului General al Comunității Democrațiilor, Thomas Garrett, precum și a ministrului de externe canadian Melanie Joly, în calitate de Președinție viitoare a CoD. În cadrul lucrărilor forumului au mai participat tineri activiști și lideri ai democrației din diferite regiuni ale lumii.

Intervenția ministrului afacerilor externe este disponibilă, în format video, aici: https://www.mae.ro/node/59656

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.