Acasă Anchete Ilfov: 41 de contravenții și două dosare penale pentru alcool și droguri...

Ilfov: 41 de contravenții și două dosare penale pentru alcool și droguri în două ore

DISTRIBUIȚI

166426 – 18092022 – La 17 septembrie a.c., în intervalul orar 13:00-15:00, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov împreună cu polițiștii rutieri din Snagov, Voluntari și Otopeni au continuat activitățile în cadrul proiectului  ROADPOAL SAFETY DAY, în sistem „Blitz”, pe DJ 101 Balotești, pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Potrivit IPJ Ilfov, în cele două ore,  polițiștii rutieri au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale conform Ordonanței de Urgență 195/2002.

11 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 10 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță, iar celelalte sancțiuni  pentru alte abateri la regimul rutier.

Au fost  reținute 3 permise de conducere, din care unul pentru alcool, unul pentru viteză și unul pentru consumul de substanțe psihoactive, fiind totodată retrase  4 certificate de înmatriculare, pentru lipsa inspecției tehnice periodice.

De asemenea, au fost efectuate verificări cu aparatele alcooltest și drug test.

În urma testării cu aparatul drug test, un conducător auto a fost depistat pozitiv la consumul de substanțe psihoactive, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența substanțelor psihice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.