Acasă Externe Libertatea și respectarea drepturilor omului, laitmotivul alocuțiunii președintelui României a Adunarea Generală...

Libertatea și respectarea drepturilor omului, laitmotivul alocuțiunii președintelui României a Adunarea Generală a ONU

DISTRIBUIȚI

166469– 21092022 – Libertatea și respectarea drepturilor omului au fost laitmotivul alocuțiunii președintelui României, Klaus Iohannis, în plenul celei de-a 77-a sesiune a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite care se desfășoară la New York (SUA).

Indiferent de problemele (de actualitate – n.n.) la care s-a referit în discursul său – pornind de la războiul din Ucraina, securitatea energetică, securitatea alimentară, educația, încălzirea globală, conflictele înghețate din regiunea Mării Negre – președintele României s-a raportat de fiecare dată la importanta respectării drepturilor omului și la menținerea acestora ca drepturi fundamentale și de necontestat.

Klaus Iohannis a menționat contribuția României la fiecare dintre acestea și a afirmat că sprijinul României pentru pace nu se oprește, că dialogul este crucial pentru rezolvarea problemelor și a pledat pentru rezolvarea politică a conflictelor și protejarea și promovarea drepturilor omului.

În acest context, președintele Klaus Iohannis a anunțat candidatura României pentru un loc în Consiliul Drepturilor Omului, pentru mandatul 2023-2025.

Potrivit site-ului Administrației Prezidențiale, într-o declarație de presă care a urmat alocuțiunii din plenu Adunării Generale a ONU, președintele României a rezumat conținutul discursului său: ”Am prezentat, sigur, situația legată de războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei și rolul pe care îl jucăm noi, cum ajutăm Ucraina și pe ucraineni.

Am discutat și am prezentat abordarea noastră pentru a preveni o criză alimentară în lume, faptul că România a facilitat exportul, până acum, a cel puțin a 60 % din cerealele care au fost exportate din Ucraina.

Am prezentat abordarea noastră în ce privește energia, o abordare inovativă, care vine să sublinieze importanța tranziției verzi, importanța pe care o acordăm protecției mediului, dar și importanța pe care o acordăm noilor tehnologii, de exemplu, în zona de nuclear unde, cu maximă probabilitate, vom contribui la realizarea primului reactor de dimensiuni mici în a produce energie din nuclear.

Am menționat teme care sunt legate de prezența noastră la Națiunile Unite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.