Acasă Social Sanatate Lipsă de medici: Colegiul Medicilor propune angajări fără concurs

Lipsă de medici: Colegiul Medicilor propune angajări fără concurs

DISTRIBUIȚI

166239 – 04092022  –  Jumătate din România duce lipsă de medici. Cel mai mult au de suferit locuitorii din oraşele mici şi de la sate, unde cadrele medicale sunt cu greu convinse să se angajeze. În încercarea de a rezolva această problemă, Colegiul Medicilor propune ca în judeţele cu deficit major, medicii să fie angajaţi fără concurs, doar pe baza unui interviu. Reacţiile nu au întârziat să apară.

Sunt aproape o mie de locuitori în satele din comuna Mărtineşti, în judeţul Hunedoara. Oamenii trebuie să meargă la oraş, la 15 km distanţă, ca să fie consultaţi sau să primească o reţetă de la un medic de familie. Pentru cei în vârstă este cel mai greu.

Autorităţile locale sunt dispuse să asigure toate condiţiile medicului care ar dori să vină la Mărtineşti, dar nimeni nu e interesat.

În total, 424 de localităţi din România nu au nici măcar un medic de familie. Iar medici specialişti lipsesc în multe spitale mici.

Pornind de la situaţia din Tulcea, unde doar 5 medici asigură urgenţele, Colegiul Medicilor a propus ca în judeţele cu deficit de cadre medicale să se desfiinţeze concursurile pentru angajări în spitale.

Pentru un manager de spital municipal soluţia propusă de Colegiul Medicilor ar fi salvatoare.

Reprezentanţii pacienţilor au păreri diferite.

Propunerea Colegiului Medicilor urmează să fie înaintată Ministerului Sănătăţii. Sursa:Stiri.tvr.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.