Acasă Economie Marcel Boloş: România a primit avansul de aproape 3,8 miliarde de euro...

Marcel Boloş: România a primit avansul de aproape 3,8 miliarde de euro aferent PNRR

DISTRIBUIȚI

 166483 – 21092022  – România a primit avansul de aproape 3,8 miliarde de euro aferent PNRR şi are aviz pozitiv pe o primă cerere de plată în valoare de 2,6 miliarde de euro, a declarat ministrul investiţiilor şi proiectelor europene, Marcel Boloş.

El a menţionat că în pregătire sunt două proiecte, în limita unui buget de un miliard de euro: unul destinat eficientizării energetice şi producerii de energie verde, în cazul IMM-urilor, iar celălalt dedicat autorităţilor publice locale, tot pe partea de energie din surse regenerabile.

”În ceea ce privește partea de apel destinată IMM-urilor, în jurul datei de 15 octombrie am avut niște probleme interne care țin de platformă, pe care noi încercăm să o facem complet digitalizată pentru IMM-uri, așa cum am procedat și la apelul destinat retehnologizării, capitalizării IMM-urilor. Pe același model încercam să rezolvăm problema și să fie procesul integral digitalizat pentru apeluri, încercăm tot în jurul acestei date, 15 octombrie, să lansăm și pentru primării, deci miliardul de euro va fi accesibil de la jumătatea lunii octombrie”, a declarant Marcel Boloș.

Prezent la o conferinţă organizată de Ziarul Financiar, ministrul Marcel Boloş a amintit că România va avea încă o cerere de plată în cadrul PNRR, în luna octombrie, în valoare de 2,8 de miliarde de euro. Sursa:romania – actualitati.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.