Acasă Social Administratie Noi trasee pentru biciclete în Capitală

Noi trasee pentru biciclete în Capitală

DISTRIBUIȚI

 166352 – 13092022  – Primăria Municipiului București extinde infrastructura pentru biciclete prin construirea de noi trasee care să facă legătura între zone importante ale orașului, dar și cu alte piste deja existente sau în curs de execuție.

Primarul general al Caputalei, Nicușor Dan: ”Am atribuit contractul pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent proiectului „Realizare infrastructură pentru transport verde – piste pentru biciclete în Municipiul București”.

Prin această investiție, vor fi realizate 5 trasee prioritare prevăzute în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 pentru regiunea București-Ilfov, cu o lungime totală de aproximativ 13 km, care leagă zone importante ale orașului, după cum urmează:

  1. Bucureşti – Ploieşti (între Aerogării şi Băneasa Shopping City) – 1,5 km (parte din „traseul pentru cumpărături” din PMUD: Piața Victoriei – Băneasa);
  2. Piața Unirii – Mihai Bravu – 3km („traseu de agreement”);
  3. Colentina – între Mihai Bravu și Doamna Ghica – 1,5 km (parte din „traseul către școală” Universitate – Doamna Ghica);
  4. Petricani – între Doamna Ghica și D. Pompeiu – 3 km (parte din „traseul către birou” Doamna Ghica – Pipera);
  5. Piața Alba Iulia – Piața 1 Decembrie – 4 km (parte din ”traseul de est”)”

Documentul va fi elaborat de SC RHEINBRUCKE SRL, durata de execuție este de 150 zile calendaristice de la emiterea ordinului de începere, iar valoarea contractului este de 189.000 lei fără TVA.

În ceea ce privește fondurile necesare pentru acest proiect, Primăria Capitalei are în vedere două posibile surse de finanțare nerambursabilă, PNRR (runda a doua, Fondul pentru Mediu) sau Programul Operațional Regional 2021-2027.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.