Acasă Economie Premierul Ciucă: Salutăm interesul manifestat de Banca Japoneză de Cooperare Internațională  pentru...

Premierul Ciucă: Salutăm interesul manifestat de Banca Japoneză de Cooperare Internațională  pentru susținerea marilor proiecte de infrastructură de transport și de producere a energiei verzi

DISTRIBUIȚI

 166416 – 23092022  – Prim-ministrul Nicolae Ciucă s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu președintele Consiliului Director al Băncii Japoneze de Cooperare Internațională (JBIC), Tadashi Maeda.

Cu această ocazie, au fost analizate oportunitățile de finanțare a proiectelor din domeniul energiei și al infrastructurii feroviare și rutiere.

„Salutăm interesul manifestat de JBIC, una dintre cele mai importante bănci japoneze, pentru susținerea marilor proiecte de infrastructură de transport și de producere a energiei verzi. Atât energia eoliană, cât și cea obținută prin hidrogen reprezintă soluții, alături de reactoarele modulare de mici dimensiuni, pe care le putem accesa împreună cu partenerii niponi. Pe de altă parte, proiecte precum podul de la Brăila, calea ferată Pașcani-Chișinău sau realizarea magistralei de metrou M6 pot consolida dezvoltarea economică a României și a regiunii. Prezența acestei bănci japoneze în țara noastră confirmă profilul atractiv al României ca destinație de investiții, inclusiv pentru companiile nipone„, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

O atenție specială a fost acordată dezvoltării potențialului generat în sectorul IT, în acest sens fiind menționate oportunitățile oferite de înfiinţarea unui fond de investiții pentru start-up-uri, la care să aibă acces specialiștii români și companiile din țară, a căror finanțare poate crește prezența lor pe scena europeană și internațională.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.