Acasă Economie Premierul Nicolae Ciucă anunță măsuri pentru reducerea risipei de energie electrică în...

Premierul Nicolae Ciucă anunță măsuri pentru reducerea risipei de energie electrică în instituțiile statului

DISTRIBUIȚI

 166412 – 16092022 – În instituţiile statului încep să fie luate măsuri pentru reducerea risipei de energe electrică. Premierul a anunțat că becurile cu filament vor fi înlocuite cu becuri LED, iar iluminatul mural va fi oprit după miezul nopții în ministere și institutile publice. Totodată, Ciucă le-a cerut ministerelor să prezinte un plan de reducere a cheltuielilor cu utilitățile.

Premierul le-a cerut miniștrilor un plan concert pentru a face economie. Documentul ar trebui să ajungă pe masă executivului în următoarele două săptămâni.

Am luat decizia la nivelul Guvernului, la Ministerul Mediului să analizeze demararea unui program de înlocuire a becurilor cu filament cu cele pe led, sunt becuri cu un consum redus. La nivelul instituțiilor Guvernului vom face în așa fel încât să reducem risipa și  există metode prin care să putem să impunem un anumit program de funcționare. Una dintre decizii la nivelul Guvernului a fost ca iluminatul mural să fie oprit la ora 12 noaptea. Măsuri de acest gen care până la urmă sunt cele pe care fiecare dintre noi le luăm și acasă, a declarat vineri premierul Nicolae Ciucă. Sursa:stiri.tvr.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.