Acasă Economie România ajută agricultorii din Republica Moldova

România ajută agricultorii din Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 166311 – 09092022  – Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă l-a primit, la Palatul Victoria, pe ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare din Republica Moldova, Vladimir Bolea. Cu această ocazie, a fost analizată situația fluxurilor de aprovizionare cu produse agricole și alimente, afectate de agresiunea militară rusă din Ucraina.

În contextul în care România rămâne cel mai important avocat al aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, premierul a transmis disponibilitatea Guvernului de a oferi întregul sprijin pentru a gestiona procesul de aderare la Uniunea Europeană, inclusiv din perspectiva domeniului agriculturii.

Totodată, prim-ministrul Guvernului României a dat asigurări de întreaga deschidere a țării noastre pentru a sprijini agricultorii și fermierii din Republica Moldova, afectați de embargoul impus de Rusia, dar care beneficiază de accesul produselor lor pe piața Uniunii Europene. Cu aceeași ocazie, au fost abordate și noi soluții de a procesa produse alimentare ale fermierilor români în Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.