Acasă Social Aparare Vasile Dîncu la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

Vasile Dîncu la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina

DISTRIBUIȚI
foto:mapn.ro

166312 – 09092022  – Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, a participat joi, 8 septembrie, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina (Ukraine Defense Contact Group), ce a avut loc în Baza Aeriană Ramstein din Germania.

Agenda discuțiilor a cuprins aspecte de actualitate și evaluări privind evoluția conflictului din Ucraina în urma agresiunii ilegale și nejustificate a Federației Ruse, precum și stadiul acordării de asistență de către țările participante la această inițiativă multinațională sub coordonarea SUA.

În marja reuniunii, ministrul apărării naționale a avut o întrevedere bilaterală cu omologul din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi, pe timpul căreia oficialul român a reiterat sprijinul constant al României pentru aspirațiile de integrare europeană a Republicii Moldova, precum și în vederea reformei apărării și dezvoltării capabilităților militare.

Cei doi oficiali au decis continuarea consultărilor la nivel înalt între conducerea celor două ministere, precum și în cadrul Comisiei militare mixte România – Republica Moldova, planificată a avea loc în perioada imediat următoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.