Acasă Social Aparare A început anul universitar în instituţiile militare de învăţământ superior

A început anul universitar în instituţiile militare de învăţământ superior

DISTRIBUIȚI

 166532 – 03102022  – Luni, 3 octombrie, în instituţiile militare de învăţământ superior vor avea loc festivităţi de deschidere a anului universitar 2022-2023.

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, participă, începând cu ora 9.00, la ceremonia Institutului Medico-Militar, care va avea loc la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.

Activitățile organizate cu prilejul deschiderii anului universitar în instituțiile militare de învățământ sunt programate după cum urmează:

– Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” din București, începând cu ora 9.00. Instituția de învățământ numără 1093 de studenţi, dintre care 252 în anul I.

– Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” din Bucureşti, începând cu ora 9.00. Din cei 905 de studenţi la cele trei cicluri universitare – licență, masterat și doctorat, 283 sunt în anul I

– Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, începând cu ora 9.00. Academia are 435 de studenţi, dintre care 143 în anul I.

– Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, începând cu ora cu ora 9.00.

– Academia Navală „Mircea cel Bătrân”, din Constanța, începând cu ora 9.00. Dintre cei 397 studenţi militari, 92 sunt în anul I.

– Institutul Medico-Militar din Bucureşti, la sediul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, începând cu ora 9.00. Numărul total de studenţi este de 335, dintre care 67 sunt în anul I.

De asemenea, ceremonii de deschidere a anului de învățământ vor avea loc în instituţiile de formare continuă nonuniversitară militară – Şcoala de instruire interarme a forţelor terestre „Mihai Viteazul” din Piteşti, Şcoala de instruire interarme a forţelor aeriene „Aurel Vlaicu” din Boboc, Şcoala de instruire a forţelor navale „Viceamiral Constantin Bălescu” din Mangalia, Şcoala de instruire a forţelor pentru operaţii speciale „Burebista” din Vlădeni, Școala de instruire pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi apărare cibernetică din Sibiu şi Şcoala de instruire pentru logistică „General-maior Constantin Constantiniu” din Chitila.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.