Acasă Social Administratie ANPC pregătește sezonul de vacanțe iarna 2022 – vara 2023

ANPC pregătește sezonul de vacanțe iarna 2022 – vara 2023

DISTRIBUIȚI

 166620 – 08102022 – Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pregăteşte sezonul de vacanţe iarna 2022 – vara 2023, intitulat „ANPC la munte şi la mare”, informează vineri instituţia.

„Aşa cum i-a obişnuit pe consumatori deja, cu o abordare proactivă în raport cu perioadele speciale sau sezoanele încărcate de activitate şi cu una unitară, la nivelul întregii ţări, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) pregăteşte sezonul de vacanţe iarna 2022 – vara 2023. Numit ‘ANPC la munte şi la mare’, programul început deja de câteva zile, la Poiana Braşov, îşi propune realizarea unei strategii speciale de pregătire a operatorilor economici care activează în domeniul turismului, cu concursul acestora, pentru ca apropiatul sezon turistic de iarnă, precum şi cel estival al anului viitor să poată oferi consumatorilor vacanţa pe care şi-o doresc, în cele mai bune condiţii”, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Concret, după modelul practicat de alte instituţii ale statului, în cazul în care un operator economic doreşte să verifice dacă este pregătit pentru a-şi deschide porţile în sezonul de vacanţă, poate solicita ANPC un control de fond, conform competenţelor legale pe care le instituţia le are.

În urma acestei acţiuni, operatorul economic care a făcut solicitarea nu va fi sancţionat, în cazul în care comisarii vor constata neconformităţi, ci va primi un set de măsuri de remediere, într-un termen rezonabil de execuţie, urmând ca îndeplinirea acestora să fie reverificată de ANPC.

„Pentru că instituţia noastră nu poate promova acţiunile unui operator economic sau a altuia, pentru a nu fi acuzată de părtinire, în aceste cazuri, va face publice datele şi imaginile de dinainte şi de după control, precizând că, din punctul de vedere al ANPC, condiţiile de lucru ale operatorului respectiv au fost aduse la conformitate, fiind pregătit de începerea sezonului”, se spune în comunicat. Sursa: agerpres.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.