Acasă Anchete Bode despre Drulă pe tema achiziţiei BMW-urilor pentru Poliție: ”Plin de tupeu...

Bode despre Drulă pe tema achiziţiei BMW-urilor pentru Poliție: ”Plin de tupeu domnul Drula acuză o conspirație la nivel înalt omițând să spună ce rol are în această speță”

DISTRIBUIȚI

166596 – 06102022 – Ministerul de Interne Lucian Bode a prezentat, joi, raportul Corpului de control pe care l-a cerut în legătură cu achiziţia de maşini de poliţie marca BMW, după acuzațiile lansate de USR. ”Plin de tupeu domnul Drula acuză o conspirație la nivel înalt omițând să spună ce rol are în această speță”, a spus Bode despre fostul ministru al Transporturilor, care el însuși a semnat contractul cu anexele privind specificațiile tehnice. , iar domnul Drulă dezinformeaz””, a spus Lucian Bode. El a prezentat o copie după contractul de finanțare semnat de Cătălin Drulă și reprezentanți ai Poliției Române.

!Foarte important, anexa 2 a acestui contract, parte componentă a acestui contract e fișa cu detaliile tehnice unde vom găsi la pagina 7 capacitatea cilindrică, cutia de viteze, tracțiunea, lungimea, caroseria, culoarea, inscripționarea specifică, cutia automată 8 plus 1 trepte. Ne aducem aminte ce spunea Drulă acum câteva zile? Că am trecut în caietul de sarcini intenționat cutia 8 plus 1 pentru a favoriza pe cineva în condițiile în care el a semnat contractul care are această anexă inclusiv cu informații despre cutia 8 plus 1. Cât tupeu să ai și să acuzi Poliția Româna, MAI, că au făcut anumite specificații cu dedicație, când nu au făcut decât să preia specificațiile din proiectul tehnic anexă la contractul semnat de ministrul Transporturilor de la acea vreme. ministerul a anunțat public semnarea contractului, printre echipamente fiind enumerate și cele 300 de autospeciale de poliție, deci după ce semnează contractul dă comunicat și promovează public aceste demers. Aveți acest anunț care după ce a fost semnat, ministrul Transporturilor are obligația legală să notifice Ministerul Fondurilor Europene. Așadar, contractul ajunge și la Cristian Ghinea, ministrul de atunci, inclusiv cu specificațiile tehnice. Putem vorbi de ipocrizie, pierderi de memorie, inclusiv despre zicala românească – dacă tăceai, filosof rămâneai”, a spus Bode.

Ministrul de Interne a afirmat că Drulă a făcut acuzații grave, calomnioase, cu atac la persoană, vorbind despre documente și procese agreate și semnate de el. ”El cere DNA să se autosesizeze? Ce ar trebui să înțelegem după ce am văzut documentele semnate de el? Că se autodenunță? El sesizează OLAF și Parchetul European, în condițiile în care contractul și specificațiile tehnice au fost pe masa lui și a lui Ghinea. Întreagă documentație o vom pune la dispoziția tuturor instituțiilor competențe și vom susține orice demers al acestora. S-a gândit Drulă și ce o să spună procurorilor când va fi întrebat cum și de ce a semnat acel contract cu specificațiile pe care azi le numește cu dedicație””, a declarat Bode.

 

 

Drulă zice că nu e așa

 

Liderul USR, Cătălin Drulă, zice că acuzațiile aduse de ministrul de Interne, Lucian Bode, nu sunt reale. El afirmă că nu a semnat „vreo așa-zisă anexă cu detalii tehnice”: „Din tot proiectul, până în prezent, Bode nu s-a preocupat decât de achiziția mașinilor, pe care le-a și dublat la număr”. „După ce săptămână trecută, eu am sesizat licitația făcută cu dedicație pentru prietenul președintelui, Bode a ieșit astăzi cu fumigene penibile. A făcut o conferință ca să inducă voit o confuzie între finanțarea europeană a unui proiect de siguranță rutieră și licitația organizată de subordonații lui cu dedicație, scrie Mediafax.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.