Acasă Social Aparare Convoaie cu tehnică militară franceză vor sosi în România

Convoaie cu tehnică militară franceză vor sosi în România

DISTRIBUIȚI
Le jeudi 22 septembre 2022, portrait du caporaral-chef Mikaël du 8e régiment parachutistes d'infanterie de marine à la fin de la mission en zone urbaine lors de l'exercice Héracleea. Du 19 au 23 septembre 2022, près de 350 militaires roumains, américains et français ont participé à l’exercice Héracleea dans la région du Mahmudia et du delta du Danube. Conduit par le 307e régiment d’infanterie de marine roumain, l’objectif majeur de cet entrainement a été de mener des opérations de séc

 166675 – 12102022  –  O companie de transportoare blindate și una de tancuri Leclerc ale Armatei Franței vor sosi în România, de la sfârșitul lunii octombrie, pentru a completa mijloacele tehnice ale Grupului de luptă al NATO (Battle Group Forward Presence – BGFP) dislocat în Cincu.

Deplasarea acestora se va face către Cincu atât pe calea ferată, cât și pe roți, iar pentru o bună desfășurare a traficului rutier, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții de circulație.

Grupul de luptă al NATO (BGFP) din România s-a constituit, începând cu luna mai, prin transformarea elementelor multinaționale aliate din cadrul Forței de Răspuns a NATO, dislocate în țara noastră.

La propunerea Franței de a prelua rolul de națiune-cadru, batalionul francez dislocat în România, considerat vârful de lance (Spearhead) al Forței cu Nivel de Reacție Foarte Ridicat al NATO (VJTF), formează BGFP pe teritoriul național, integrând, pe bază rotațională, efective ale Belgiei și Țărilor de Jos.

BGFP contribuie la creșterea cooperării militare a României cu Franța, și, implicit, la consolidarea securității spațiului euro-atlantic pe Flancul Estic. Cooperarea cu partenerii strategici și existența pe teritoriul național a unor structuri de luptă relevante contribuie la creșterea capacității de apărare și descurajare în contextul războiului din Ucraina și a crizei din regiunea Mării Negre.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.