Acasă Social Sanatate CyDEx 2022

CyDEx 2022

DISTRIBUIȚI

 166584 – 06102022 – Ministerul Apărării Naționale a participat, între 3 și 5 octombrie, cu 40 de specialiști la exerciţiul naţional de securitate cibernetică CyDEx, organizat la Palatul Cercului Militar Naţional de Serviciul Român de Informaţii, prin intermediul Centrului Cyberint.

Cea de-a VI a ediție a exercițiului, de tip hands-on, a reunit peste 300 de experţi din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii cibernetice, inclusiv cele benficiare ale proiectului „Sistem național de protecție a infrastructurilor IT&C de interes național împotriva amenințărilor provenite din spațiul cibernetic”, companii cu capital public sau privat, precum şi reprezentanți din mediul academic.

 Comandamentul Apărării Cibernetice, prin Agenția de apărare cibernetică, a condus echipa Ministerului Apărării Naționale și a contribuit, ca în fiecare an, la partea de planificare și organizare, fiind liderul a două dintre cele șapte scenarii tehnice jucate, confirmându-și astfel poziția de partener al Centrului Cyberint în organizarea exercițiului.

Pe perioada celor trei zile, participanţii au desfăşurat activităţi comune de soluţionare a unor atacuri cibernetice simulate în poligonul Centrului Cyberint, cu mai multe niveluri de complexitate şi un grad ridicat de realism.

CyDEx are ca principal obiectiv exersarea capacităţilor de apărare în domeniul securităţii cibernetice împotriva ameninţărilor la adresa infrastructurilor IT&C cu valențe critice pentru securitatea națională.

Exercițiul a contribuit la conștientizarea nivelului de pregătire şi a expertizei tehnice necesare diferiţilor actori în situaţia unui eveniment care ar putea afecta major spaţiul cibernetic la nivel naţional. În acelaşi timp, exerciţiul a ajutat la dezvoltarea și consolidarea parteneriatului public-privat în vederea dezvoltării unui mecanism eficient de avertizare, alertă şi reacţie la incidentele cibernetice.

Organizatorii evenimentului au fost Serviciul Român de Informații (Centrul Național Cyberint), Ministerul Apărării Naționale (Comandamentul Apărării Cibernetice), Serviciul de Informații Externe, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul de Interne, Directoratul Național de Securitate CIbernetică, Serviciul de Protecție și Pază, Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat și Serviciul de Telecomunicații Speciale. Foto: Revista Intelligence

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.