Acasă Social Aparare Discuții ale secretarului Consiliului de Securitate al Slovaciei despre arhitectura de securitate...

Discuții ale secretarului Consiliului de Securitate al Slovaciei despre arhitectura de securitate aliată, practici în combaterea amenințărilor hibride și a dezinformării cu oficiali de la București

DISTRIBUIȚI

166889 – 28102022  – Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit joi, 27 octombrie, la sediul MApN, cu secretarul Consiliului de Securitate al Republicii Slovace, Pavel Franko, în cadrul vizitei de lucru pe care oficialul slovac o efectuează în România.

Agenda discuțiilor s-a axat pe analiza situației regionale de securitate, intensificarea cooperării militare bilaterale, arhitectura de securitate aliată, precum și pe bunele practici în combaterea amenințărilor hibride.

Șeful Statului Major al Apărării a evidențiat bunele relații dintre cele două armate în context aliat și regional, subliniind participarea militarilor români și slovaci la exercițiile Batalionului Multinațional de Geniu Tisa, inițiativă regională care mai include militari unguri și ucraineni.

Cei doi oficiali au apreciat sprijinul pe care cele două țări și-l acordă pentru susținerea comandamentelor multinaționale aliate dislocate pe teritoriul fiecărui stat, precum și pentru încadrarea unor funcții în Centrelor de Excelență NATO pentru EOD, în Slovacia, respectiv pentru HUMINT în România.

Discuțiile purtate la Ministerul Afacerilor Externe de secretarul Consiliului de Securitate al Republicii Slovace, Pavel Franko, cu secretarul de Stat Iulian Fota au relevat convergența de opinii cu privire la necesitatea consolidării securității Flancului Estic, inclusiv prin implementarea deplină și rapidă a deciziilor Summitului NATO de la Madrid. Cei doi oficiali au subliniat importanța sprijinirii în continuare a Ucrainei, pe multiple planuri, pentru respingerea agresiunii ruse. Totodată, a fost evocată importanța rezilienției în fața amenințărilor hibride, inclusiv prin dinamizarea eforturilor de combatere a dezinformării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.