Acasă Politic Emil Boc: „Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate...

Emil Boc: „Susțin reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa”

DISTRIBUIȚI

  166543 – 04102022 – Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a susținut reducerea vârstei de vot la 16 ani pentru toate alegerile locale și regionale din Europa, în cadrul ședinței Comitetului European al Regiunilor, susținută în Cehia, anunță Monitorul de Cluj.

„Am susținut, cu ocazia dezbaterii documentului „Viitorul politicii de tineret în Uniunea Europeană. Reflecții privind politica de tineret și integrarea aspectelor legate de tineret în contextul Anului European al Tineretului 2022”, nevoia de a recomanda tuturor statelor din Uniunea Europeană să modifice legislația electorală în direcția stabilirii vârstei de 16 pentru votul în alegerile locale și regionale. Această măsură trebuie să fie completată cu încurajarea tinerilor de a participa la viața publică și cu alegerea lor în funcții publice reprezentative.

Recomandarea a fost adoptată în cadrul documentului menționat mai sus de către Comisia pentru politica socială, educație, ocuparea forței de muncă, cercetare și cultură a Comitetului European al Regiunilor”, a anunțat Emil Boc.

Emil Boc a fost ales, joi, 29 septembrie, președintele Comitetului European al Regiunilior pe política de coeziune teritorială și bugetul UE, scrie G4media.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.