Acasă Cultura/Media Emisiune filatelică completată cu cărți poștale maxime

Emisiune filatelică completată cu cărți poștale maxime

DISTRIBUIȚI
image description

 166888– 28102022  –  O nouă emisiune de mărci poștale dedicată pasionaților de natură, ornitologilor și filateliștilor, denumită generic Păsări cântătoare, este lansată de Romfilatelia, vineri, 28 octombrie a.c. Emisiunea, alcătuită din patru timbre și un plic „prima zi”, este completată de un set de patru cărți poștale maxime, pentru pasionații de maximafilie.

Beneficiind de sprijinul documentar al specialiștilor Muzeului Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” din București, emisiunea de mărci poștale ilustrează patru specii de păsări apreciate peste tot în lume pentru „muzica” reprodusă și colorit.

Privighetoarea roșcată (Luscinia megharhynchos), ilustrată pe timbrul cu valoarea de 3 lei, prețuită de-a lungul timpului pentru glasul său melodios, a fost dintotdeauna privită drept pasărea simbol a romantismului, o sursă de inspirație pentru poeți și muzicieni.

Cinteza (Fringilla coelebs), redată pe timbrul cu valoarea de 6,50 lei, este o specie cu dimorfism sexual pronunțat, la care masculul este viu colorat, cu capul gri, gâtul și spatele maronii, pieptul roșiatic, iar aripile negre cu două benzi albe spre partea superioară, în timp ce femela este predominant verzuie, aripile fiind la fel cu ale masculului.

Măcăleandru (Erithacus rubecula), reprodus pe timbrul cu valoarea nominală de 10 lei, este o specie de pasăre cântătoare de talie mică, ușor de recunoscut după față și pieptul portocalii, cu linii de demarcație gri.

Grangur (Oriolus oriolus), ilustrat pe timbrul cu valoarea nominală de 10,50 lei, este o pasăre cântătoare migratoare, care cuibărește în pădurile de șes, văile râurilor montane, în plantații, livezi și plantații forestiere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.