Acasă Externe EUMAM, misiunea militară pentru sprijinirea Ucrainei, va fi funcțională cel mai probabil...

EUMAM, misiunea militară pentru sprijinirea Ucrainei, va fi funcțională cel mai probabil la jumătatea lunii viitoare

DISTRIBUIȚI

 166775 – 19102022 – EUMAM, misiunea militară pentru sprijinirea Ucrainei, va fi funcțională cel mai probabil la jumătatea lunii viitoare. Are deja un buget de aproximativ 107 milioane de euro pentru următorii 2 ani. Misiunea va ajuta la pregătirea militarilor ucraineni și va organiza mai bine ajutorul militar european pentru Kiev.

Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe: „Orice semnal de solidaritate și coeziune din partea lumii libere contează. Pe de o parte, în ceea ce privește reziliența Ucrainei, dar, pe de altă parte, în ceea ce privește poporul ucrainean. Pentru că semnalul de solidaritate nu poate fi înlocuit cu nimic.”

Șeful misiunii de sprijin pentru Ucraina este un amiralul francez cu mare experiență. Hervé Bléjean a condus misiunea europeană împotrivă piraților somalezi și a ocupat mai multe funcții importante în comandamentele NATO.

Într-o primă fază, UE și-a propus să antreneze în jur de 15000 de militari ucraineni. Cei mai mulți dintre aceștia vor fi pregătiți în tabere din Germania și Polonia. Sursa: tiri.tvr.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.