Acasă Externe Franţa va găzdui în noiembrie o conferinţă de susţinere a Republicii Moldova,...

Franţa va găzdui în noiembrie o conferinţă de susţinere a Republicii Moldova, anunţă Macron

DISTRIBUIȚI

 166814 – 22102022  – Franţa va găzdui în noiembrie o ”conferinţă de susţinere a Moldovei”, pe fondul conflictului Rusiei din Ucraina, a anunţat vineri preşedintele francez Emmanuel Macron, transmite AFP.

Macron a explicat, în finalul summitului european de la Bruxelles, că liderii participanţi au „insistat asupra necesităţii” de a se „mobiliza pentru a ajuta Republica Moldova, care suferă la rândul ei din plin consecinţele atacurilor Rusiei împotriva Ucrainei”.

„În acest scop, vom organiza în noiembrie o conferinţă de susţinere a Moldovei”, a spus preşedintele francez. Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, este aşteptată la Paris cu această ocazie, potrivit liderului de la Elysee.

Republica Moldova, un stat mic cu 2,6 milioane de locuitori, devenit la sfârşitul lui iunie candidat la aderare la UE, se învecinează cu Ucraina şi suportă consecinţele războiului, în special în plan energetic. Recentele atacuri ruse împotriva infrastructurilor ucrainene au constrâns Kievul să întrerupă livrările sale de energie către această ţară, menţionează AFP, preluată de Agerpres.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.