Acasă Social Marius Budăi: Nu susţin o majorare a vârstei de pensionare

Marius Budăi: Nu susţin o majorare a vârstei de pensionare

DISTRIBUIȚI

  166908 – 29102022  – Ministrul Muncii, Marius Budăi, respinge ideea creşterii vârstei de pensionare în România, considerând că, înainte de a creşte această vârstă, e nevoie să crească speranţa de viaţă sănătoasă a populaţiei. El se exprimă în favoarea cumulului pensiei cu salariul inclusiv la stat, dar doar în cazul acelor salariaţi care s-au pensionat la vârsta standard de pensionare, transmite News.ro.

„Eu am spus foarte clar că nu susţin o majorare a vârstei de pensionare. Eu cred că în România avem cu totul şi cu totul alte priorităţi şi anume să creştem speranţa de viaţă întâi şi mai ales speranţa de viaţă sănătoasă. Pentru că în România acum e 59 de ani şi şase sau opt luni speranţa de viaţă sănătoasă şi 70 de ani şi şase luni speranţa de viaţă la bărbaţi. Păi se discuta de creşterea vârstei de pensionare la 70 de ani. E cinic, eu nu voi face aşa ceva”, a afirmat Marius Budăi sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima Tv.

În ceea ce priveşte vârsta de pensionare a femeilor, acesta a explicat că o decizie a CCR dă femeilor posibilitatea de a lucra până la 65 de ani, dacă ele decid astfel, el precizând că nu susţine introducerea obligativităţii în acest sens.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.