Acasă Anchete Interne Poliția și penitenciarele ies în stradă

Poliția și penitenciarele ies în stradă

DISTRIBUIȚI

 166773 – 19102022  – Poliția, penitenciarele și militarii rezerviști se alătură protestului din fața Guvernului României organizat de C.N.S. Cartel ALFA, în data de 20 octombrie, de la ora 11:30.

”Polițiștii de penitenciare și polițiștii reprezentați de Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), respectiv Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) se alătură protestelor organizate de Confederația Națională Sindicală Cartel ALFA, în data de 20.10.2022, începând cu ora 11:30, în fața Guvernului României.

România se află în fața celei mai mari crize economice şi sociale din ultimele decenii, care se agravează cu rapiditate în lipsa unor soluţii adecvate ale decidenților politici. Preţurile la alimente şi la bunurile de bază au explodat, în timp ce veniturile românilor au rămas pe loc. Rata inflaţiei a ajuns la două cifre și prevestește: falimente în lanţ, creșterea șomajului și prăbuşirea puterii de cumpărare a românilor, cu efecte catastrofale asupra calității vieții profesionale și personale a angajaților instituțiilor de forță ale statului, dar și a lucrătorilor din mediul privat. Norma de hrană și norma de echipare ale angajaților din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională au rămas la valoarea anului 2009, iar salarizarea s-a blocat la nivelul anului 2020, cu mici creșteri în vara acestui an, care nu acoperă nici măcar inflația. Lăsați la coada interesului politicienilor, polițiștii, militarii și polițiștii de penitenciare supraviețuiesc, nu trăiesc.

Sărăcirea polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare conduce inevitabil la scăderea rolului fundamental al instituțiilor de forță și apărare de a menține securitatea României și siguranța cetățenilor împovărați de taxe și prețuri alarmant de crescute și maximizează riscul apariției corupției în rândul oamenilor legii, preocupați mai mult de menținerea unui nivel de viață „de supraviețuire”, decât de îmbunătățirea activității profesionale.

Politicienii se duelează în replici de suburbie în Parlament, minimizând solemnitatea celei dintâi instituții fundamentale a României, în loc să-și canalizeze energia către găsirea unor soluții care să îndrepte țara în direcția opusă falimentului care bate în ușa românilor, sub privirile neputincioase ale acestora.

Dialogul social dintre decidenții politici și organizațiile sindicale a devenit formal, iar problemele din poliție, armată și penitenciare sufocă progresul și eficiența acestor instituții. „Orbirea” societății civile, care nu mai uzează de instrumentul protestului, descalifică valorile democrației și-i face pe cetățeni complice la ruinarea României. Polițiștii, militarii rezerviști și polițiștii de penitenciare îi invită pe toți românii să li se alăture la protestul din fața Guvernului României, în data de 20.10.2022, începând cu ora 11:30”, se aeată ântr-un comunicat de presă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.