Acasă Cultura/Media Primirea de către Muzeul Național de Istorie a României, a două monede...

Primirea de către Muzeul Național de Istorie a României, a două monede romane de aur, rare, din partea Ministerului Culturii

DISTRIBUIȚI

166774 – 19102022 – La 18 octombrie 2022, a avut loc la sediul Ministerului Culturii, primirea de către Muzeul Național de Istorie a României, a două monede romane de aur, rare, respectiv o monedă aureus Hadrianus (117-138 d. Hr.) și un solidus Gratianus (367 – 375 d. Hr.).

Acestea au fost achiziționate de Ministerul Culturii, prin exercitarea dreptului de preemțiune, de la un operator economic autorizat, în urma efectuării expertizei care a stabilit că bunurile culturale au o valoare științifică certă.

Monedele, clasate în categoria Tezaur a patrimoniului cultural national, au fost înmânate de către domnul Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii, domnului dr. Ernest Oberländer-Târnoveanu, directorul general al Muzeului Național de Istorie a României.

Cele două monede vor putea fi admirate de public în expoziția permanentă Tezaurul Istoric, începând cu data de 27 octombrie 2022.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.