Acasă Anchete   „RAIL ACTION WEEK”

  „RAIL ACTION WEEK”

DISTRIBUIȚI

166578 – 05102022 – În perioada 26 septembrie – 3 octombrie a.c., poliţiştii secțiilor regionale de poliţie transporturi au desfășurat acțiunea „RAIL ACTION WEEK”, care s-a derulat la nivel european, sub egida RAILPOL.

Polițiștii, împreună cu reprezentanți ai instituțiilor partenere, au verificat 1.490 de persoane și 1.224 de autovehicule, în zona a 613 treceri la nivel cu calea ferată.

De asemenea, au fost testați pentru detectarea consumului de alcool 76 de mecanici de locomotivă și 180 de alte persoane cu atribuții pe linie de siguranță feroviară, fiind depistat un singur caz în care să fie confirmat consumul de alcool.

În cadrul acțiunii, au fost constatate 29 de infracțiuni, fiind sancționate contravențional, pentru traversarea căii ferate prin locuri interzise, 73 de persoane.

Pe parcursul activităților, au fost semnalate 4 distrugeri aduse echipamentelor de semnalizare și echipamentelor esențiale pentru siguranța traficului feroviar.

Totodată, au fost efectuate 310 verificări în zone de siguranță considerate critice (tuneluri, pasarele, poduri etc.).

Împreună cu pompieri ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, au fost efectuate 32 de controale ale unor transporturi feroviare de mărfuri periculoase, nefiind constatate nereguli.

Polițiștii au desfășurat activități de patrulare în stațiile de cale ferată, fiind întreprinse 156 de măsuri de informare a călătorilor cu privire la pericolele la care se expun, prin nerespectarea prevederilor legale aplicabile în domeniul transportului feroviar de persoane și a celor care vizează zona de siguranță feroviară.

Au mai fost desfășurate 97 de activități de informare, precum și 201 alte activități informativ-educative și/sau instruiri ale personalului C.F.R.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.