Acasă Economie Romania, membru al Consiliului ITU de peste 30 de ani

Romania, membru al Consiliului ITU de peste 30 de ani

DISTRIBUIȚI

  166541 – 04102022 –  ”Romania a castigat un nou mandat in Consiliul Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor, in cadrul alegerilor de la Bucuresti, rezultat care mentine tara noastra la conducerea ITU de peste 30 de ani. Rezultatul votului de azi, in urma caruia am obtinut cel mai mare numar de voturi din Regiunea C, 160 din cele 179 valide, exprimate de statele membre in cadrul Conferintei Plenipotentiarilor, este o noua dovada de incredere de care se bucura specialistii romani, care au un cuvant important de spus in stabilirea liniilor directoare ale sectorului telecomunicatiilor la nivel mondial”, a declarat presedintele ANCOM, Vlad Stoica.

”Doresc sa felicit echipa Romaniei, pentru lunga perioada de timp in care a fost in prima linie la conducerea celei mai vechi agentii ONU, cea care a realizat cadrul ca omenirea sa ajunga de la telegraf la tehnologiile de noua generatie de astazi. Faptul ca azi am primit girul unui numar considerabil de state membre ale ITU pentru un nou mandat in Consiliu este o recunoastere a meritelor expertilor romani implicati in activitatea ITU, dar si ale diplomatiei romane”, a declarat ministrul Cercetarii, Inovarii si Digitalizarii, Sebastian Burduja.

Rezultatul alegerilor pentru Consiliul ITU, Regiunea C

Romania a participat la alegeri in cadrul Regiunii C (Europa de Est si Asia de Nord), unde 7 tari au candidat pentru 5 locuri.

Cele 5 state mandatate în cadrul Consiliului pentru următorii 4 ani:

Romania – 160 de voturi

Azerbaidjan – 154 de voturi

Polonia – 138 de voturi

Bulgaria – 137 de voturi

Republica Ceha – 134 de voturi

Alti candidaturi:

Federatia Rusa – 73 de voturi

Belarus – 44 de voturi

Rezultatele alegerilor desfasurate in cadrul Conferintei Plenipotentiarilor ITU de la Bucuresti sunt disponibile aici.

Conferinta PP 22

Conferinta Plenipotentiara a Uniunii Internationale a Telecomunicatiilor (ITU) are loc in perioada 26 septembrie – 14 octombrie la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Pe parcursul celor trei saptamani, se preconizeaza ca PP-22 va atrage aproximativ 4.000 de participanti, inclusiv sefi de stat si demnitari la nivel inalt din cele 193 de state membre ale ITU.

PP-22 va stabili politicile generale ale ITU, precum si planurile strategice si financiare pentru perioada 2024-2027, care vizeaza intreaga activitate a ITU, dar, cu precadere, aspecte-cheie ca incluziunea digitala si reducerea decalajului digital, sau cele mai bune modalitati de a mobiliza inteligenta artificiala (IA), internetul obiectelor (IoT) si retelele 5G si viitoare catre 6G, impreuna cu alte tehnologii noi si emergente, pentru a imbunatati modul in care oamenii din intreaga lume traiesc si muncesc.

Pana in prezent, au avut loc alegerile pentru Secretarul general ITU, Secretarul general adjunct, pentru Directorul Biroului de Radiocomunicatii, Directorul Biroului de Standardizare si Directorul Biroului de Dezvoltare, dar si pentru Consiliul de reglementare radio format din 12 membri si locurile statelor membre alocate regional in Consiliul ITU cu 48 de locuri, care guverneaza ITU intre Conferintele plenipotentiare cuadrienale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.