Acasă Social Aparare Șeful Statului Major al Apărării, vizită în Regatul Spaniei

Șeful Statului Major al Apărării, vizită în Regatul Spaniei

DISTRIBUIȚI

 166601 – 07102022 – Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, a efectuat, în perioada 3-5 octombrie, o vizită oficială în Regatul Spaniei, la invitația omologului său, amiralul Teodoro López Calderón.

Agenda discuțiilor a vizat situația de securitate, identificarea unor modalități de amplificare a cooperării bilaterale și măsuri de consolidare a posturii aliate de descurajare și apărare pe flancul estic, inclusiv prin participarea militarilor spanioli la misiunile planificate de NATO în România.

„În contextul parteneriatului strategic dintre România și Regatul Spaniei, dar și al actualului context geopolitic, vizăm o prezență mai consistentă a militarilor spanioli, care se va materializa prin participarea cu capabilități relevante în cadrul posturii aliate din țara noastră. Totodată, vom extinde oportunitățile de pregătire comună pentru creșterea gradului de interoperabilitate și îmbunătățirea nivelului de instruire al trupelor. Întărirea rezilienței în fața potențialului disruptiv al noilor provocări de securitate rămâne un deziderat pentru Armata României și pentru aliații noștri”, a declarat generalul Daniel Petrescu.

Programul șefului Statului Major al Apărării a inclus vizite la Cyberspace Command și în bazele militare Retamares și Bujeo. De asemenea, generalul Daniel Petrescu, alături de omologul său, a adus un omagiu eroilor spanioli, depunând o coroană de flori la monumentul din Plaza de la Lealtad din Madrid.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.