Acasă Externe UE a adăugat încă 3 țări pe lista paradisurilor fiscale

UE a adăugat încă 3 țări pe lista paradisurilor fiscale

DISTRIBUIȚI

 166563 – 05102022  – Miniștrii de Finanțe din statele membre ale Uniunii Europene au convenit marți să adauge încă 3 țări pe lista statelor considerate de blocul comunitar ca fiind paradisuri fiscale, relatează Reuters.

Cele 3 țări sunt Anguilla, Bahamas și Insulele Turks și Caicos, lista ajungând acum la 12 nume. Țările care se aflau deja pe ea sunt Samoa Americană, Fiji, Guam, Palau, Panama, Samoa, Trinidad și Tobago, Insulele Virgine Americane și Vanuatu.

Insulele Turks și Caicos, aflate în apropierea Bahamas și a Cubei, au fost adăugat pe listă pentru prima dată. Însă Bahamas a mai fost adăugată pe listă o dată în 2018 și apoi înlăturată, la fel ca și Anguilla în 2020.

În mod foarte controversat, în luna octombrie a anului trecut miniștrii de Finanțe ai UE au decis scoaterea Seychelles de pe listă, această țară insulară din Oceanul Indian fiind în centrul scandalului Pandora Papers, care a zguduit șefi de stat și oficiali din întreaga lume.

„UE ține cont de această listă în deciziile sale legate de dezvoltarea cooperării economice cu țările din lumea a treia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.