Acasă Externe Agenda Europeana Vicepreședinta Šuica în România pentru a discuta despre schimbările demografice, emanciparea femeilor...

Vicepreședinta Šuica în România pentru a discuta despre schimbările demografice, emanciparea femeilor și democrație

DISTRIBUIȚI

 166684 – 13102022  – Vicepreședinta pentru democrație și demografie, Dubravka Šuica, se va deplasa în România săptămâna aceasta (13-15 octombrie) pentru a discuta o serie de aspecte legate de portofoliul său cu reprezentanți ai guvernului și cu părțile interesate.

Joi, 13 octombrie, vicepreședinta se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae Ciucă, la București, unde va discuta despre: acțiunile ulterioare Conferinței privind viitorul Europei, Summitul privind democrația, competențe și mobilitatea forței de muncă, schimbările demografice, drepturile copiilor și egalitatea de gen.

Ulterior, se va întâlni cu Daniela Gitman, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, cu Gabriela Firea, ministrul familiei, tineretului și egalității de șanse, cu Nicușor Dan, primarul general al municipiului București, precum și cu membrii comisiilor mixte pentru afaceri europene din Senat și Camera Deputaților.

Vicepreședinta va vizita, de asemenea, complexul Ominis pentru servicii sociale integrate destinate persoanelor vulnerabile – inclusiv refugiații ucraineni.

Vineri, 14 octombrie, vicepreședinta va participa la o masă rotundă la nivel înalt, în cadrul căreia va discuta despre emanciparea femeilor și egalitatea de gen cu secretarul de stat pentru familie, tineret și egalitate de șanse, Anca-Minodora Costin-Hendea.

Printre participanți se vor număra și membri ai Camerei Deputaților, senatori, ambasadori, reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile.

Sâmbătă, 15 octombrie, demnitarul european se va deplasa la Cluj-Napoca, unde se va întâlni cu primarul orașului, Emil Boc, după care va vizita Universitatea Babes-Bolyai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.