Acasă Politic Vouchere lunare pentru copiii legitimați la cluburile sportive care fac performanță

Vouchere lunare pentru copiii legitimați la cluburile sportive care fac performanță

DISTRIBUIȚI

166877 – 27102022  – Copiii și juniorii legitimați la cluburile sportive care participă la competiții sportive oficiale naționale și internaționale vor primi lunar, începând cu ianuarie 2023, vouchere de 150 de lei pentru echipament, transport la evenimente și nutriție adecvată.

Raportul de adoptare al proiectului de Lege PL-x nr. 468/2021 pentru completarea Legii educației fizice şi sportului nr.69/2000, al Comisiei pentru tineret și sport, a primit astăzi, în Parlament, în Camera decizională, 237 de voturi pentru și 18 abțineri și legea merge la promulgare.

”Astăzi, generațiile de copii pot găsi, iată, în sportul românesc inspirație și modele de muncă, performanța și ambiția de a fi cel mai bun și cea mai bună. Dar adesea nu găsesc acasă resursele de care au nevoie pentru a începe și, mai ales, pentru a continua sportul de performanță. Am făcut prioritate în agenda Comisiilor pentru tineret și sport din cele două Camere accesul la sport pentru cât mai mulți tineri și adoptarea acestei legi care să le permită să aibă resursele pentru echipament, nutriție adecvată și transportul la antrenamente”, a declarat Oana Țoiu, președinta Comisiei pentru tineret și sport a Camerei Deputaților.

În România, 76.000 de copii și peste 132.000 de juniori sunt legitimați la cluburile sportive.

Deși 4 din 10 copii au risc de obezitate, 13,3% dintre copiii din mediul în urban și 10% din mediul rural practică sport în afara orelor de la școală.

Adoptarea inițiativei legislative face parte din prioritățile Comisiei pentru tineret și sport în această sesiune parlamentară, de acces la mișcare pentru copii. Aceasta se alătură altor demersuri legislative de încurajare a sportului – din 2023, minim 30% din fondurile locale și județene alocate sportului vor fi direcționate spre copii, sprijinirea costurile la energie pentru sporturile olimpice și paralimpice, deschiderea curților școlii și terenurilor de sport ale acestora pentru copii și în afara orelor (lege care va ajunge la votul final în noiembrie).

Proiectul a fost inițiat de senatorii Matei Constantin-Bogdan și Mihai Alfred-Laurenţiu-Antonio.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.