Acasă Anchete Interne 1.320 kilograme foi de tutun ambalate în 32 de saci, descoperite de...

1.320 kilograme foi de tutun ambalate în 32 de saci, descoperite de polițiștii de frontieră giurgiuveni

DISTRIBUIȚI

 167098 – 16112022– Polițiștii de frontieră giurgiuveni au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a două mijloace de transport, ascunși în compartimentul marfă, 32 de saci încărcați cu 1320 kilograme foi de tutun, pe care șoferii, doi cetățeni bulgari, intenționau să îi introducă în țară fără documente legale.

În data de 15.11.2022, la PTF Giurgiu – Rutier, la diferite intervale de timp, s-au prezentat la intrarea în ţară  doi cetățeni bulgari, în vârstă de 31 și 45 de ani, care conduceau  un microbuz și o autoutilitară, înmatriculate în Bulgaria.

 La control, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunşi în compartimentul marfă al autoutilitarei, respectiv într-un loc special amenajat în microbuz, în spatele unui perete fals, în total 32 de saci în care se afla tutun neprelucrat, în cantitate totala de 1.320 kilograme foi de tutun.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate, întreaga cantitate de tutun, în valoare estimată de 132.000 lei, fiind reţinută în vederea continuării cercetărilor la S.T.P.F. Giurgiu.

Totodată, polițiștii de frontieră au dispus măsura indisponibilizării microbuzului, până la finalizarea cazului, deoarece avea un compartiment special amenajat.

În prezent, față ce cei doi cetățeni bulgari, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, faptă prevăzută și pedepsită de art.452, alin.1, lt.a, din Legea nr.227/2015 și infracțiunii de fals material în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută și pedepsită de art.322 Cod penal și uz de fals, art.323 Cod penal, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.