Acasă Social 70.000 de ore de consiliere psihologică și psihoterapie pentru copii, în mod...

70.000 de ore de consiliere psihologică și psihoterapie pentru copii, în mod gratuit, prin Programul ”Din grijă pentru copii”

DISTRIBUIȚI

 167267 – 30112022 –  Copiii din România pot beneficia – în premieră – de consiliere psihologică și psihoterapie în mod gratuit. Peste 70.000 de ore de terapii (intervenție psihologică și psihoterapeutică) sunt disponibile copiilor din România prin programul ”Din grijă pentru copii”.

A fost publicată în Monitorul Oficial metodologia de decontare a acestor servicii și modalitățile de înscriere în program.

 Nevoia de sprijin psihologic a copilului poate fi sesizată de părinte, cadrele didactice, asistenții sociali, asistenții medicali comunitari, mediatorii școlari sau experții locali pentru persoanele aparținând minorităților rome. Înscrierea în program se poate face la recomandarea medicului de familie, medicului școlar, psihiatrului pediatric.

După emiterea recomandării, părintele/reprezentantul legal al copilului selectează un psiholog membru al Colegiului Psihologilor din România, înscris în Registrul psihologilor acreditați să furnizeze serviciile de intervenție psihologică și psihoterapeutică pentru copii din cadrul programului. (listele cu psihologii disponibili în fiecare județ/localitate/sector vor fi disponibile în fiecare școală și la medicii de familie).

Pe baza recomandării, psihologul evaluează situația copilului și realizează un raport, precum și dacă este necesară îscrierea copilului în Program.

Programul ”Din grijă pentru copii” este de 2 ani și are un buget de aproape 6 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.