Acasă Politic Consultări la MAE cu mediul de afaceri

Consultări la MAE cu mediul de afaceri

Membrii Coaliției pentru Dezvoltarea României, gata să completeze demersurile autorităților pentru aderarea la spațiul Schengen

DISTRIBUIȚI

 167035 – 11112022 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu  avut joi, 10 noiembrie, o consultare cu o delegatie ai Coaliției pentru Dezvoltarea României (CDR), din care au făcut parte reprezentanți ai Consiliului Investitorilor Străini, Confederației Patronale Concordia, Romanian Business Leaders, American Chamber of Commerce in Romania, Asociației Oamenilor de Afaceri din România și ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze din România.

Potrivit comunicatului de presă, obiectivul întâlnirii a fost consultarea mediului de afaceri pe teme de actualitate, împărtășirea de analize și informații pentru coordonarea demersurilor politico-diplomatice și corelarea cu prioritățile vizate de mediul investițional și de afaceri, cu accent pe obiectivul aderării României la spațiul Schengen.

Reprezentanții CDR au evidențiat impactul benefic pe care apartenența României la spațiul Schengen îl va genera pentru dezvoltarea pieței interne, inclusiv prin crearea de avantaje suplimentare pentru economiile tuturor statelor membre. De asemenea, interlocutorii au agreat faptul că aderarea României la spațiul de liberă circulație va contribui la creșterea stabilității economice în regiune, impulsionarea competitivității economiei europene și a rezilienței Uniunii în ansamblul său.

Ministrul Bogdan Aurescu a apreciat interesul și disponibilitatea reprezentanților CDR de a sprijini aderarea României la spațiul Schengen și de a întreprinde acțiuni complementare demersurilor politico-diplomatice și tehnice întreprinse de autoritățile române pentru realizarea acestui obiectiv. În context, a prezentat ultimele evoluții și stadiul demersurilor în acest dosar.

În cadrul discuțiilor, au fost menționate mai multe sectoare economice care ar putea beneficia în principal de ridicarea controalelor la frontierele interne și reducerea timpilor de așteptare, în special sectorul transporturilor și celelalte ramuri pe care acesta le deservește.

În context, ministrul Bogdan Aurescu a menționat faptul că România a pledat constant pentru importanța funcționării fără sincope a Pieței Unice, iar eliminarea barierelor care limitează libera circulație între statele membre UE va avea o contribuție directă în acest sens, în beneficiul tuturor cetățenilor europeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.