Acasă Economie Decizia nu este la Guvern, este în Parlament

Decizia nu este la Guvern, este în Parlament

DISTRIBUIȚI

 167074 – 15112022 – Premierul Nicolae Ciucă a declarat, luni, că a pregătit o nouă ordonanță prin care anumite categorii vulnerabile, dar și instituții precum biserica și anumite instituții publice vor beneficia de un preț plafonat la energie.

„Este foarte limpede că tot ceea ce am discutat şi am stabilit prin ordonanţă, ultima ordonanţă se va aplica. Este o ordonanţă pe care am gândit-o astfel încât să venim în sprijinul românilor şi a economiei, iar chestiunile care mai erau de amendat în Parlament sunt cele prin care vom regla acele chestiuni cu serviciile publice, astfel încât să poată să beneficieze de preţul stabilit de un leu”.

Premierul s-a referit și la problema plății facturilor la energie electrică care în prezent sunt calculate pe baza consumului înregistrat anul trecut, când nu existau problemele generate de criza energetică.

„Ultima discuţie pe care am avut-o în coaliţie a fost să raportăm la anul 2022, pentru că au fost probleme legate de modul în care s-a desfăşurat activitatea pe timpul pandemiei. A fost o discuţie tehnică de acest fel, urma ca pe propunerile pe care le aduc cei de la ANRE să luăm o decizie. Decizia nu este la Guvern, este în Parlament”, a adăugat prim-ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.