Acasă Cultura/Media Expoziție-eveniment “Convenția privind protecția patrimoniului mondial, cultural și natural – 50 de...

Expoziție-eveniment “Convenția privind protecția patrimoniului mondial, cultural și natural – 50 de ani”

DISTRIBUIȚI

 167087 – 16112022– Jubileul adoptării Convenției privind protecția patrimoniului mondial, cultural și natural este marcat miercuri, 16 noiembrie, de Comisia permanentă comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO, împreună cu Comisia Națională a României pentru UNESCO, în parteneriat cu Romfilatelia printr-o expoziție deschisă în foaierul sălii de plen a Camerei Deputaților.

Ziua Patrimoniului Mondial UNESCO din România este aniversată în fiecare an pe 16 noiembrie, la inițiativa Comisiei permanente a Camerei Deputaților și Senatului pentru relația cu UNESCO (L160/2013).

Până în prezent, România a înscris în lista Patrimoniului 7 situri culturale (bisericile din Moldova, Mănăstirea din Horezu, satele cu biserici fortificate din Transilvania, cetățile dacice din Munții Orăștiei, Centrul istoric al Sighișoarei, bisericile de lemn din Maramureș și Peisajul cultural minier Roşia Montană) și 2 situri naturale (Delta Dunării și pădurile seculare și virgine de fag din Carpați și alte regiuni ale Europei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.