Acasă Economie Înainte să cumpărați de Black Friday, verificați alertele europene pentru produsele nealimentare

Înainte să cumpărați de Black Friday, verificați alertele europene pentru produsele nealimentare

DISTRIBUIȚI

 167014 – 10112022 – În contextul Black Friday, Asociația InfoCons anunță că pune la dispoziție o aplicație gratuită prin care cei interesați pot primi pe telefon alertele rapide emise de Uniunea Europeană în cazul produselor nealimentare.

Asociația precizează că informațiile sunt actualizate zilnic și conțin detalii referitoare la denumirea produsului, țara vizată, gradul de risc, orginea produsului, data la care intră în vigoare alerta, precum și o imagine a produsului care face obiectul alertei.

Uniunea Europeană (UE) are un sistem de alertă rapidă (Safety Gate/RAPEX) pentru produsele nealimentare care prezintă un risc pentru consumatori sau utilizatori profesioniști. Datorită acestui sistem, informațiile sunt rapid schimbate și publicate cu privire la măsurile luate pentru a preveni sau a restricționa comercializarea sau utilizarea produselor sau dispozitivelor nealimentare, nefarmaceutice sau nemedicale. Rezumatele alertelor sunt publicate imediat după ce au fost validate de Comisie pe site-ul Safety Gate. În plus, un raport săptămânal este, de asemenea, disponibil pe site-ul internet în fiecare vineri. Sistemul este disponibil în 25 de limbi: limbile oficiale ale UE, norvegiană și islandeză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.